woocommerce-webshop-e-commerce-mobile-afvalbak-homepage-latopeafvalbak - sfeerbeeld - liggend-1
De oude shop kon bij het vuil…

Een nieuwe e-commerce omgeving voor De Afvalbak

Enkele jaren geleden introduceerde De Afvalbak de Original BINBIN: een duurzame afvalscheidingsbak die gezien mag worden. Dit concept sloeg in als een bom! Inmiddels scheiden grote bedrijven zoals NS, Red Bull, CSU en Schiphol hun afval met BINBIN. Voor elke branche biedt De Afvalbak een passende oplossing. Alle design afvalbakken van De Afvalbak zijn 100% modulair en circulair. Nederland circulair krijgen is de missie waar De Afvalbak dag en nacht aan werkt. Iets waar wij maar al te graag aan meehelpen!

  • woocommerce-webshop-e-commerce-mobile-afvalbak-homepage-latop
  • Wordpress-expert-woocommerce-specialist-webdesign-conversie-seo-hosting-De afvalbak-shop-latop
  • Wordpress-expert-woocommerce-specialist-webdesign-conversie-seo-hosting-Deafvalbak - sfeerbeeld - liggend-3

Een volledige e-commerce rebuild

De Afvalbak kwam bij ons met een duidelijke vraag: een grondige herziening van hun bestaande WooCommerce webshop. De huidige webshop had een wirwar van code in de back-end, miste cruciale functies en bood weinig mogelijkheden voor analyse en verbetering. De focus van de verbeterpunten lag op design, techniek en UI/UX. Daarnaast wilden ze een verouderd thema vervangen door een modern, op maat gemaakt thema, evenals een vermindering van het aantal plugins voor verbeterde prestaties.

  • Wordpress-expert-woocommerce-specialist-webdesign-conversie-seo-hosting-Kleuren-Deafvalbak-website

Analyse en strategie

We zijn gestart met een diepgaande analyse van de bestaande webshop en nieuwe wensen om de behoeften van De Afvalbak volledig te begrijpen. Dit leidde tot een strategie gericht op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en conversie van de webshop.

Wordpress-WooCommerce-maatwerk-product-configurator

Design en UX verbetering met maatwerk productconfigurator

Bij het ontwerpen van de webshop stond een gebruiksvriendelijke ervaring centraal. We hebben een op maat gemaakte productconfigurator geïmplementeerd, waardoor klanten hun afvalbak kunnen personaliseren op basis van kleur, type afval en extra toevoegingen. Kies je bijvoorbeeld voor Cups, dan krijg je automatisch de Cups deksel en inlay als aanbevolen toevoeging. Dit verhoogt de betrokkenheid van de klant en versnelt het aankoopproces.

snelle-website-woocommerce-webshop-wordpress

Snel en stabiel maatwerk thema

Door een aanzienlijke vermindering van het aantal plugins en de implementatie van een op maat gemaakt thema, hebben we een significante prestatieverbetering van de webshop gerealiseerd. Het op maat gemaakte thema zorgt voor meer snelheid, stabiliteit en ruimte voor verdere ontwikkeling. Daarnaast hebben we de webshop uitgerust met een slim en op maat gemaakt filter. Als je wisselt tussen shop en productpagina dan worden de afvalsoorten vanuit het filter voor je onthouden zodat je direct door kunt met het samenstellen van je afvalbak.

seo-specialist-woocommerce-groei-optimalisatie

Meer optimalisaties en kansen voor SEO

We hebben ook de SEO van de webshop verbeterd door een duidelijke URL-structuur te implementeren. Dit omvat directe toegang tot producten zonder de noodzaak van /product/ in de URL, en de optimalisatie van categoriepagina’s met aanvullende tekst en afbeeldingen voor een hogere SEO-waarde.

Een integratie met HubSpot zorgt er daarna voor dat leads en offerteaanvragen direct worden doorgestuurd, waardoor het verkoopteam deze sneller kan verwerken en omzetten in klanten.

Wordpress-expert-woocommerce-specialist-webdesign-conversie-seo-hosting-woocommerce-specialist-webshop-support-onderhoud-UX-Contact

Een krachtige E-commerce VPS met onderhoud en support

Ook na oplevering van de webshop zijn wij de vaste partner van DeAfvalbak.nl op het gebied van hosting, onderhoud en support. Wij zorgen ervoor dat de webshop altijd up-to-date is door regelmatige updates van WordPress, plugins en het thema. Onze supportdesk staat paraat om alle vragen over het systeem te beantwoorden, praktische hulp te bieden en eventuele storingen snel te verhelpen. Voor optimale prestaties, beschikbaarheid en beveiliging draait de webshop op een e-commerce geoptimaliseerde VPS. Een top level hosting oplossing voor bedrijven die waarde hechten aan performance, uptime en veiligheid.

  • Wordpress-expert-woocommerce-specialist-webdesign-conversie-seo-hosting-Deafvalbak - sfeerbeeld - staand-2
  • Wordpress-expert-woocommerce-specialist-webdesign-conversie-seo-hosting-De afvalbak-mobiel
Wordpress-expert-woocommerce-specialist-webdesign-conversie-seo-hosting-woocommerce-specialist-wordpress-design-usability-UX–Outline

Een boost in conversie en gebruiksvriendelijkheid

De vernieuwde WooCommerce webshop van De Afvalbak is nu gebruiksvriendelijker, responsiever en beter geoptimaliseerd dan ooit tevoren. Dankzij de op maat gemaakte productconfigurator en filter kunnen klanten een vlot en persoonlijk aankoopproces ervaren. De verbeterde SEO heeft geleid tot een betere online vindbaarheid, wat resulteert in meer verkeer naar de webshop en hogere conversieratio’s.

Daarnaast heeft de integratie met HubSpot het voor De Afvalbak mogelijk gemaakt om hun leadgeneratie en verkoopproces te versnellen, wat een positieve impact heeft op hun inspanningen en bedrijfsresultaten.


Wordpress-expert-woocommerce-specialist-webdesign-conversie-seo-hosting-deafvalbak

Philip & Remco
Circular Bins

Technisch en visueel de perfecte basis voor onze e-commerce doelstellingen.

Wil jij ook een perfect geoptimaliseerde webshop met productconfigurator?

Wil jij net zo’n snelle, gebruiksvriendelijke webshop als De Afvalbak? Dat kan zeker!
Neem meteen contact op met ons team en we maken een voorstel op maat.


Bekijk