WooCommerce is een open-source e-commerce plug-in voor WordPress, met een eveneens krachtige API. Het is ontworpen voor kleine tot grote online WordPress webshops. Vanaf de oprichting in 2011 nam de plug-in in korte tijd ongekend populair. Voornamelijk vanwege de eenvoudige installatie, onderhoud en tevens gratis (starters)pakket. WooCommerce is verder uit te breiden met aanvullende plugins en een premium, betaald pakket.

Woocommerce webshop uitbreiden
Voor iedere webshop is het van groot belang dat je voorraaden en prijzen kloppen. Ook je klantreis en klantvriendelijkheid valt hier direct onder. Natuurlijk kan je hiervoor in de code klimmen of (vaak zware) plugins downloaden. Maar met een API kan je nog veel meer optimaliseren – geheel foutloos!

Een passende WooCommerce API koppeling kan je webshop écht verrijken. Bijvoorbeeld de klantreis is makkelijk te verbeteren: Stuur bijvoorbeeld automatische e-mails naar bezoekers die recent iets hebben gekocht. Of ontvang een SMS bericht wanneer je voorraad op dreigt te raken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een koppeling van je Facebook reviews aan je homepage. Alles kan middels een slimme API. Zo kan je snel uitgroeien van een kleine start-up naar een webshop-reus.

Connectie maken met de WooCommerce API
Door de API van WooCommerce te koppelen met verschillende systemen kan je een gestroomlijnde webshop realiseren zoals geen ander. Wij hebben al vele jaren ervaring met webshops en de systemen daar omheen. Zo adviseren wij je altijd welke oplossing het beste is voor jouw situatie.

Dus heb jij een idee voor een API koppeling? En zie jij de mogelijkheden om écht door te groeien met je webshop? Of ben je gewoon benieuwd naar wat er mogelijk is? Neem contact op met onze API developers en wij helpen je graag op weg.

Bekijk